5.1.2014

Lisää kutistemuovia

Heräsin tänään aikaisin ja aloin heti tehdä kutistemuovikoruja. Unohdin kuitenkin ajatella epätasaista kutistumista. Omasta siluetistani tuli siis venytetty eikä se ole enää oikean näköinen. Ensi kerralla pitää muokata kuvaa tietokoneella sen verran, että lopputulos on normaali. Helinäkeijuista tuli ihan hyvät, vaikka nekin tietysti muuttuivat hieman kutistuessaan. Siluetin kutistuksessa oli myös pieni ongelma, sillä käpristyessään se meni melkein rullalle, eikä palautunut itsestään litteäksi. Kuumana väänsin sen sitten suoraksi nahkahanskat kädessä. Virheistä onneksi oppii aina. Hauskaa sunnuntaita!

Kuvat ennen kutistusta uunipellillä.

Kuvat kutistuksen jälkeen.

Vääristynyt siluetti.
Today I woke up early and started to make shrinky dinks. I forgot to think about the uneven shrinking so my silhouette became stretched. Next time I have to modify the pictures with my computer before cutting them from the plastic. Tinker bells were ok, even though they also stretched a bit horizontally. While the silhouette was shrinking, it went almost to a roll and didn't return flat on its own. I had to bend it with leather cloves to be flat again. Luckily I will be smarter next time. Have a nice Sunday everyone!

2 kommenttia:

  1. Hienoja! Mulla on tasapohjainen iso paistivati, jonka lättään kutistemuovipalojen päälle heti kun ovat tuleet uunista. Ei tarvi vääntää. :) Kerran tosin otin väärän vadin, jonka pohja ei ollut tasainen, vaan siellä oli sellainen pieni kohouma joka kiersi koko vadin alusen. Ei hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitää kokeilla. Musta siluettikuva oli tosin niin rullalla, että sen reuna oli tarttunut keskelle kiinni. Silloin kädet on ainoa vaihtoehto pelastaa kuva. Noihin pienempiin vati olisi varmasti ollut erinomainen. Toisella Helinällä alempi jalka jäi vielä vähän rullalle.

      Poista