25.11.2013

Delica-helmet

Olemme erityisen kiinnostuneita delica-helmistä valmistetuista koruista. Laitamme niistä tänne kuvia pikimmiten. Innostus näihin peyote-tekniikalla (kuin tiiliseinä sivuttain) valmistettuihin koruihin alkoi Minnan ollessa yläasteella (siemenhelmirannekoruja tehtiin jo ala-asteen alkupuolella). Käsityön opettaja antoi Minnalle delica-helmiä ja ohjeen yksinkertaiseen peyote-sormukseen. Minna oppi tekniikan salat nopeasti ja sai myös opettaa sitä muille ryhmäläisille.

Pari vuotta myöhemmin, kun siemenhelmet eivät enää riittäneet delicojen korvikkeeksi, otimme yhdessä yhteyttä vanhaan opettajaamme ja kysyimme mistä näitä ihania helmiä saa. Niitä piti tilata Tampereelta. Teimme tilauksen ja siitä lähtien olemme tehneet ehkä jopa satoja koruja. Pääosan koruista olemme antaneet lahjoiksi ja tietysti käytämme niitä myös itse.

Vieläkään delicahelmiä ei saa (tietääksemme) Helsingistä. Tampereella on kuitenkin kaksi helmikauppaa, joissa on hyvä valikoima erivärisiä delicoita. Alla on kokoelma tekemiämme sormuksia.

Peyote-tekniikalla tehtyjä sormuksia.


Delicasormuskokoelmamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti