22.1.2014

Leipomisjuttuja

Aurinko paistaa ihanasti ja pakkasta on paljon. On siis mahtava sää ulkoiluun. Sisälle tullessa on ihana syödä itse leivottuja lämpimiä herkkuja. Yksi työläs mutta palkitseva leivonnainen on karjalanpiirakat. Itsetehdyt voittavat takuulla kaupan valmispiirakat. Tällä kertaa tein karjalanpiirakoiden kuoren pelkistä ruisjauhoista.


Karjalanpiirakkakasa.
 Melkein vuoden ajan olen tehnyt ruisleipäni itse. Pidän jääkaapissani koko ajan ruisjuurta, josta leivon noin viikon tai kahden välein ja jota syötän säännöllisesti. Kaupan leipää en ole juurikaan ostanut innostukseni aikana. Lämmin juuri paistettu ruisleipä on melkein parasta mitä tiedän. Rapea kuori yhdistyy pehmeään sisukseen, mikä voisikaan olla parempaa? Innostukseni alkoin kaverin vinkistä ja Jauhot Suussa -blogista, jossa on suuri määrä mahtavia leipäreseptejä. Lempileipäni ovat ruisleipä II (aka Finnish Comfort Bread) ja Pain Facon Beaucaire -sämpylät. Alla olevassa kuvassa on myös hyvä ruisrouheleipä.

Itse tehtyjä ruisleipiä.
Joulun aikaan tein tuliaisiksi sukulaisille ruisleipää ja sokeritonta hyvin vahvaa sinappia.
Toivottavasti pidätte myös ruoka- ja leivontapostauksistamme!

Joulun ruokatuliaiset.
The sun is shining and it is very cold outside. It is a nice weather to go out (just a bit cold). When you come back inside it is nice to eat some homemade warm baked treats. One time-consuming but revarding baking is Karelian pies. They are so much better than the ones you buy from the supermarket. This time I made the shells only with rye flour.

Almost one year I have made my own rye bread. I keep the sourdough all the time in the fridge and feed it every now and then. I bake usually every week or every other week. During this baking time I haven't really bought almost any bread. Warm just made bread is almost the best thing I know. The crunchy crust combines to the soft inside, what could be better? My enthusiasm started when a friend told me about this kind of baking and a blog called Jauhot Suussa. There you can find a lot of great recipes of breads and other baking.

During christmas time when visiting family I brought some rye bread and strong sugar free mustard with me.

I hope you like also the baking posts!

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti